Beneficii Lotus Notes 7

Noua versiune a produselor ibm lotus este conceputa pentru a determina o reducere substantiala a costurilor operationale it aferente colaborarii, mesageriei electronice si managementului documentelor. Ibm s-a focalizat pe realizarea unui mediu cat mai elastic, cu mai putine probleme administrative, mai eficient in ceea ce priveste folosirea resurselor. Din perspectiva utilizatorilor finali, acest mediu este mai productiv si mai usor de folosit. Din punct de vedere al server-ului, cel mai important beneficiu este acela ca acesta este mult mai eficient. Sunt solicitate mai putine cerinte hardware, serverul este cu pana la 70% mai scalabil si beneficiaza de o administrare automatizata a proceselor. In ceea ce priveste dezvoltatorii, cel mai important avantaj al acestei versiuni este acela ca produsul poate fi integrat cu alte aplicatii web. Mai mult, domino beneficiaza de suport si pentru alte baze de date decat cele integrate in arhitectura produsului.

Din punct de vedere al utilizatorilor, produsul aduce o mai mare eficienta in manipularea mail-urilor. De exemplu, daca un utilizator primeste 100 de mail-uri, lotus notes 7 il va ajuta sa-si dea seama care sunt cele mai importante 10 mesaje pe care trebuie sa le citeasca. Cele mai importante beneficii ale lotus notes 7 sunt imbunatatirea mesajelor instant, progrese in multitasking si imbunatatiri ale interfetei utilizatorului care il ajuta pe acesta sa gaseasca mai rapid setarile pe care le cauta. Cu domino 7, utilizatorii vor putea sa blocheze mesajele pe baza domeniilor adreselor, aceste mail-uri ajungand automat intr-un folder de junck mail. Firme care au abordat tehnologia lotus notes 7 Firma sobis este reprezentanta in romania a grupului german sobis software, infiintata in anul 1999, cu sediul central la sibiu. Sobis software gmbh s-a desprins din concernul abb kraftwerke germania in anul 1995 si are o bogata experienta in dezvoltarea si implementarea de programe pentru gestionarea comunicarii si controlul activitatii dintr-o organizatie, bazate pe lotus notes.

Pe langa sediul central din germania, compania detine o retea de filiale in elvetia, india si romania. Fiind parteneri ibm si microsoft, sobis beneficiaza de efortul sustinut al unei echipe de specialisti bine pregatiti, permanent instruiti si certificati, pentru a raspunde rapid si eficient cerintelor pietei si ale clientilor. Obiective si tendinte. "astazi, zeci de mii de clienti se bazeaza pe lotus notes si domino pentru a-i ajuta sa-si dezvolte afacerile, astfel ca a fost construit lotus notes si domino 7 cu capabilitati care pot creste productivitatea de la nivelul organizational catre cel al lucratorilor individuali cu informatii". Piata din romania a inregistrat o crestere deosebita in ultimii ani, existand un numar mare de proiecte bazate pe gama de produse ibm lotus. In viitor, ibm intentioneaza sa se orienteze spre dezvoltatori si companiile isv (independent software vendor) din romania, permitand astfel realizarea unor solutii autohtone bazate pe ibm lotus. Servicii oferite ibm clientilor.

Ibm isi ajuta clientii sa-si planifice achizitiile si implementarile software prin furnizarea unor noi versiuni lotus notes si domino la fiecare 12-18 luni, simplificand astfel instalarea noilor versiuni de catre clienti. Potrivit reactiilor transmise de clienti, peste 65% dintre clientii ibm construiesc un numar mai mai mare sau egal de aplicatii bazate pe lotus domino fata de anul trecut, iar numarul este estimat sa creasca o data cu capabilitatile imbunatatite ale lotus domino 7 Ca urmare a testelor de performanta efectuate intern, ibm estimeaza ca aceasta editie va permite unui numar semnificativ de clienti sa ruleze cu pana la 50% mai multi clienti per server, solicitand astfel cu pana la 25% mai putin capacitatea de calcul a procesorului, pentru un numar egal de solicitari. Lotus notes 7 costa intre 34 s si 99 s pe utilizator, acesta variind in functie de serviciile ce se doresc a fi integrate pe statiile client.