Imbunatatiri aduse de Lotus Notes 7

Lotus notes si domino 7, o componenta cheie a strategiei ibm workplace, marcheaza un punct de referinta in planul de dezvoltare ibm pentru familia de produse lotus. Lotus notes 7 ofera utilizatorilor peste 120 de noi functii care le vor permite sa administreze un volum superior de informatii si sa lucreze mai eficient. Noii indicatori vizuali pot ajuta utilizatorii sa-si organizeze si sa-si administreze casuta postala prin evidentierea mesajelor cu o inalta prioritate, cat si sa diferentieze mesajele destinate unor grupuri de cele directionate catre utilizatori specifici. Fata de versiunile anterioare lotus notes 7 aduce mai multe imbunatatiri: noi caracteristici ale desktop-ului; noi caracteristici ale postei; noi trasaturi ale calendarului; noi caracteristici ale mesajelor instant si conferintelor web; salvarea automata; planificarea activitatilor in lotus notes 7 Noile caracterisitici ale desktop-ului. Interfata de comunicare si colaborare integrata pentru desktop functioneaza ca un client pentru domino, aducand toate facilitatile sale direct la utilizator. Lotus notes 7 combina capacitatile de mesagerie, agenda si calendar, cu o platform solida pentru aplicatii collaborative.

Acum cu lotus notes 7, se pot inchide simultan toate ferestrele care au fost deschise, spre deosebire de versiunile precedente, care nu permiteau acest lucru. Binenteles, iesirea instantanee din lotus notes 7 actioneaza atunci cand se incearca parasirea aplicatiei. O alta trasatura noua a lotus notes 7, este optiunea click dreapta, care a intensificat o serie de optiuni accesibile numai pentru aceasta comanda. Acest lucru este foarte util, deoarece, acum, utilizatorul nu va mai trebui sa caute in bara de meniu aceste optiuni. Salvarea optiunilor ferestrelor, reprezinta o alta trasatura noua din lotus notes 7 Acum, se pot salva optiunile realizate de utilizator in fiecare fereastra inainte de parasirea aplicatiei. Procedand astfel, data viitoare cand se va deschide aplicatia notes, se vor regasi aceleasi setari.

Noile caracteristici ale postei lotus. Noile imbunatatiri aduse postei lotus notes 7 vor ajuta utilizatorii sa creeze, sa sorteze, sa urmareasca, sa salveze si sa localizeze "itemii" de corespondenta mai eficient. Posta electronica lotus notes 7 este considerata cea mai complexa din lume la ora actuala, ea permitand o serie de facilitati precum: criptarea mesajelor, semnaturi electronice, urmarirea unui mesaj pana la destinatar si momentul in care acesta citeste efectiv mesajul, realizeaza autorefresh pentru mesajele primate, creaza mesaje complexe ce includ Orice tip de informatie, sunt urmarite mesajele dupa expeditor, data, subiect, domeniu de interes, urgenta, memorarea personalizarii configurate de utilizator (intrari afisate dupa cod de culori), afisare -urilor necitite, numarul lor. De asemenea, versiunea lotus notes 7, aduce noi imbunatatiri la nivel de formare, care este mult mai usor de realizat. Sortarea mesajelor dupa subiect, usureaza munca utilizatorului in gasirea acelui mesaj care il intereseaza mai mult, fara a mai fi nevoit sa caute in casuta postala (inbox) printer numeroasele mesaje. O mare importanta in lotus notes 7, o au salvarea documentelor sau mesajelor in foldere, pentru a putea fi catalogate sau depozitate mult mai usor. Acum se pot cauta si gasi mult mai usor folderele in care se gasesc documentele cu ajutorul optiunii discoverer folders.

Cea mai importanta trasatura a lotus notes 7 este salvarea automata. Lotus notes 7 poate salva automat pe masura ce se lucreaza, la un interval de timp stabilit implicit sau manual. Aceasta trasatura este foarte utila in cazul in care exista caderi de tensiune sau alte mici probleme cum ar fi blocarea calculatorului in timpul redactarii unui. O alta caracteristica importanta o reprezinta marcarea mesajelor, pentru a putea ajuta utilizatorul sa stabileasca in ce masura responsabilitatea raspunderii la mesaje este a lui. 42.3 noile trasaturi ale calendarului imbunatatirile aduse facilitatilor de calendar si planificare a activitatilor presupun o interfata utilizator prietenoasa pentru calendar, avand integrate calendar de grup, suport pentru fus orar (time zone), lista de activitati cu posibilitatea reprogramarii lor, sincronizarea dispozitivelor mobile, optiuni de notificare. Una din trasaturile noi din lotus notes 7, este optiunea de stergere sau anulare a calendarului, care ajuta la stergerea mai usoara a vechilor pagini si la crearea itemilor. Noile trasaturi ale calendarului, permit utilizatorului sa accepte automat o intalnire chiar si in cazul unui "conflict" de calendar.

Lista de sedinte si crearea miniexpunerilor, este o noua optiune in lotus notes 7, care are rolul de a tine evidenta calendarului si pentru a crea itemi fara ca acestia sa apara in inbox. Aici sunt afisate toate instiintarile la care nu s-a raspuns. Toate raspunsurile cu comentariile aferente, precum si data crearii itemilor sau stabilirii intalnirilor ca Orice mesaj pe care utilizatorul l-a marcat pentru o actiune de cautare. "toate intrarile din calendar", reprezinta o noua trasatura a calendarului. Aceasta expunere inlocuieste optiunea "meetings" specifica versiunilor mai vechi ale lotus notes. Aceasta noua trasatura poate afisa toate invitatiile la conferinte, documentele aferente intalnirilor cum ar fi raspunsuri la invitatii, actualizari sau informatii despre alte intrari in calendar, cum sunt sarbatorile. Imbunatatirle aduse facilitatilor de calendar presupun o interfata utilizator prietenoasa pentru calendar, avand integrat calendarul de grup, suport pentru fusul orar (time zone), lista de actvitati (to do’s) cu posibilitatea reprogramarii lor, sincronizarea dispozitivelor mobile, optiuni de notificare.

In privinta calendarului de grup, se asigura un management securizat al calendarului, secretara fiind cea care poate crea sedinte, poate vedea programarea intalnirilor private ale calendarului directorului, sunt permise notificari prin pentru acceptarea sau respingerea participantilor, precum si gestionarea aceluiasi calendar de catre mai multi utilizatori.