Noile caracteristici ale mesajelor instant si conferintelor web

Aceste noi caracteristici sunt disponibile numai daca compania are un server pentru mesaje instant si conferinte pentru lotus notes. Versiunea lotus notes 7, spre deosebire de versiunile anterioare, are posibilitatea de realizare de conferinte, de a utiliza mesajele instant pentru a comunica cu alte persoane, sau includerea lor in intalniri online. Astfel, noua versiune lotus pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea sa-si modifice "status-ul" pentru mesajele instant, dupa cum doreste. Intalnirile online, fac acum ca lotus notes 7, sa fie mult mai dorit de utilizatori. Aceste intalniri pot avea loc atunci cand este disponibil seviciul de mesagerie instant si atunci cand exista posibilitatea de conferinte pe internet. Caracteristicile intalnirilor online, permit utilizatorilor sa comunice prin intermediul mesajelor text, si sa foloseasca canalele audio sau audio-video. Salvarea automata.

Daca pc-ul este inchis, noile functii de memorie permit salvarea si revenirea automata la documentele si aplicatiile deschise, in momentul in care calculatorul este repornit, ceea ce le va furniza utilizatorilor o mobilitate suplimentara, intrucat acestia nu vor mai trebui sa fie ingrijorati de pierderea datelor sau scaderea productivitatii. Iar tehnologiile de mesagerie instantanee si semnalare a prezentei, deja integrate in clientul lotus notes, au fost extinse pentru intreaga platforma, cuprinzand acum si elemente si de calendar, facilitand astfel productivitatea si timpii de raspuns prin conectarea instantanee a utilizatorilor cu experti si contacte cheie. Planificarea activitatilor in lotus notes 7 Asa cum se poate vedea si in figura 47, prin planificarea activitatilor se realizeaza un management al invitatiilor (controlul a cine participa sau nu la sedinte), este permisa o vizualizare a detaliilor despre sedintele ce vor avea loc, acces la calendarul sedintelor si intalnirile colaboratorilor, sugerarea orelor disponibile precum sedinte. Ceea ce difera fata de veriunile anterioare, este faptul ca acum, actvitatile pot fi realizate mult mai detaliat. Facilitati oferite de lotus notes 7 Strategia specifica ibm face ca fiecare din versiuni sa aiba lucruri diferite: utilizatori, administratori, sau dezvoltatori.

Conform acestor strategii, daca lotus notes si domino 65 a fost orientat preponderent catre client, versiunea 7, lansata in toamna anului 2005, ofera facilitati importante in categoria administrare servere. Capacitate automata de diagnostic. Punerea laolalta a celor mai bune practici legate de lotus notes si domino a permis dezvoltarea unor instrumente automate de diagnostic pentru a elimina functionarile defectuoase ale sistemului si pentru colectarea de informatii privind defectiunile. Lotus domino domain monitoring permite administratorilor sa identifice si sa rezolve o potentiala problema inainte ca aceasta sa afecteze sistemul. Cu aceasta unealta administratorii au o viziune de ansamblu asupra mai multor servere si mai multor domenii. Cand o potentiala problema este raportata, lotus domino domain monitoring sugereaza cauzele probabile si ofera solutiile posibile. De asemenea afiseaza si Orice alt eveniment corelat, permitand administratorilor sa afle daca aceeasi problema a fost raportata si in cazul altor servere.